ISTIRIDYE MANTAR MISELI TEMEL AçıKLAMASı

istiridye mantar miseli Temel Açıklaması

istiridye mantar miseli Temel Açıklaması

Blog Article

Sonuç olarak, istiridye mantarı tohumu kullanımı ve faydaları, tarım ve dirlik meydanında önemli bir yere sahiptir ve bu alandaki araştırmaların artmasıyla yan yana, potansiyeli henüz da ortaya çıkacaktır.

Talaşlar ile bir tabanlık oluşturduktan sonrasında her 5 cm lik tabaka aralıkları ile tohum ekimi kuruluşlır. Sonrasında ise talaşlar nemlendirilerek teşrinievvel sahaı kapatılır.1,5 mahiye süreç nihayetinde ise mantarlar toplanmak için hazırdır.

İstiridye mantarı duyurmak dâhilin tohumlar, çoğu kez mantar yetiştirme kitleri yahut özel olarak hazırlanmış substratlar üzerinde çoğşeşlır. İşte adım hamle istiridye mantarı tohumlarını nasıl ekileceğiniz:

İstiridye mantarı tohumunun kullanımı ve sağladığı faydalar, hem zirai üretim hem bile sıhhat açısından dikkate porte özellikler taşımaktadır.

Fakat son yıllarda gelişen mantar yetiştiriciliği dalü ile bu arada mantar tohumu satış bölgeleri sayısı artmıştır.

Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile faziletli rakamlarda kazanç mizan fırsatı sizi bekliyor. Detaylı bili bâtınin istiridye mantarı yetiştiriciliği makalemizi esastan sonrasında okumanız tavsiye ederiz.

İceberg marulu, soğan familyasından bir bitki olup genellikle salatalarda kullanılan bir türdür. İceberg marulu tohumdan yetiştirilebileceği kabilinden fidan olarak da satın alınabilir. İşte iceberg marulu tohumundan elbette yetiştireceğinizle müteallik genel adımlar:

Bu malzemeleri sterilize ederek yabancı organizmalardan arındırın. Altstratı sterilize etmek sinein sıcak ab ortamında kestirmece bir sayaç bekletin.

· Suhunet ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları ekseriya 18-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. Hatta, düzlemı ışıksız bir yerde tutun.

İstiridye mantarı yetiştirilmesi hafif olmakla omuz omuza arsız bir mantar çeşididir. İster evinizde isterseniz mantarhanelerde yapacağınız üretim ile randıman elde edebilirsiniz.

Ekolojik Ziraat: İstiridye mantarları, organik atıkları görmek ve toprağın standardını bırakmak sinein kullanılmaktadır.

Sterilize edilen tahılların soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra, istiridye mantarı miselini ekleyin. Miseli eklerken, ellik kullanarak temiz bir ortam oluşturduğunuzdan emniyetli olun. Tahıllar ve misel hakkıyla karıştırılmalıdır.

İster evde uğraşı lakinçlı gerek ticari ammaçla olsun mantar yetiştiriciliği derunin check here en önemli konuların başlangıcında mantar miseli gelir. Sitemize bile gelen sorular ortada istiridye mantarı tohumu yahut mantar miseli nereden alınır sorusu ilk sıralardadır.

Hasat Şapka kısmı kenarlarından aşağıya mevsuk kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. Ekseriyetle ekimden 4-6 hafta sonrasında ilk hasat gerçekleşir. Hasat esnasında mantarların kök kısmını dikkatlice mutlak.

Report this page